26 mai 2007

Gratulerer med dagen idag; Maj Beate

Jeg er så stolt av deg. Du er kjempeflink med barna, holder hus og heim prikkfritt, er utrolig flink kokk og konditor på kjøkkenet. Du har bein i nesen og står som en påle i motgang. Du er morsom, skjønn og engasjerende. Du får folk til å trives med ditt gode humør og smittende latter. Kjempglad i deg. Kos deg på dagen!

Kyr til besvær

I går var dyra kommet helt opp mot garasjen vår. Her er gjerdet solid så jeg våget meg ned og tok noen bilder av dem. Pia var litt redd dem men gjorde også noen skinnangrep mot dem men hun var i bånd så det ble med forsøket.
Oksen klør seg på halsen mot gjerde
Hun er jo litt skjønn også da, når hun står trygt bak et solid gjerde.

som du ser, gjerde er skrøpelig her.
Vi bor på landet og på landet er der kyr og okser. Våre nærmeste naboer er for tiden kyr med kalver og ett par okser. Dessverre løper beitemarken deres parallellt med veien vår et par hundre meter. Øverst oppe ved løen er det kun et falleferdig, spinkelt gjerde som skiller folk og fe. Her ligger roten til det onde - min angst for disse dyrene. De har lagt sin elsk på Pia så når jeg kommer gående med henne strømmer flokken til gjerde og jeg er livende redd for at de skal bryte seg gjennom. En dag da vi skulle gå tur var dyrene nede i skråningen luntende opp mot det øvre beite. Jeg tenkte at dersom jeg skyntet meg så kom jeg forbi dette strekket før de kom opp så jeg begynte å småløpe oppover. Tror du ikke at de beistene hadde sett oss og satte opp farten de også. Jeg løp alt jeg orket så jeg hev etter luft og bak meg ristet jorden av ett par tonn kjøtt i full firsprang. Jeg torde ikke snu meg meg løp og håpet at de ville stoppe før gjerdet og ikke brase inn i det og dermed velte det og ha fritt løp til meg og hunden. Heldigvis stoppet de ved gjerde. Jeg hadde klart å løpe langt forbi og da jeg så at de stoppet kunne jeg endelig slappe av å finne luft i lungene igjen. Nå har jeg angst dersom dyrene står på øvrebeite, der gjerde er så skrøpelig at jeg heller tar Pia i bilen og kjører opp til kirken og går tur med henne derfra. Ja, de er kyr til besvær, for meg i alle fall.

22 mai 2007

RAMSLØK - en nyttig plante


På min tur med Pia kommer jeg over denne skjeldne planten som heter Ramsløk. Den vokser faktisk her på Ask flere steder. Bl.a. i krysset ved Florida ca 60 meter ned veien til Lien i skråningen på høyre side ser du masse av den. Bladverket minner om liljekornvall men blomstene er mye større og ikke klokkeformet. Ramsløken er en nyttig plante både som urt og medisinplante.
Anvendes kulinarisk og i folkemedisinen omtrent som hvitløk. Senker høyt blodtrykk og hindrer åreforkalkning og blodpropper. Da ramsløk lindrer magesmerter og styrker fordøyelsen, er den blitt brukt mot diaré‚ kolikk, luft i magen, dårlig fordøyelse og manglende appetitt. Hele planten brukes som te mot innvollsorm. Ramsløk er også god mot astma, bronkitt og emfysem. Saften stimulerer det lokale blodomløpet og kan derfor være av verdi ved behandling av giktplagete ledd. Ramsløk har en kraftig antibakteriell virkning og anses som et naturlig antibiotikum som er virksomt mot en rekke bakterier og sopp. En nyttig linke dersom du vil hvite mer om den

19 mai 2007

17.mai - nydelig vær



Simon var så flott i sin fine bunad. Her før vi gikk opp til skolen for å gå i 17.mai tog. Simon er jo så hektet på tog - men han skjønte jo ikke at det var vi som var toget. Trøsten var at vi passerte en enorm traktor så dagen var reddet. Det var så koselig å gå i tog fra Hop skole til Misjonsheimen og ned igjen. Solen skinte fra en knall blå himmel. Skolemusikken spilte så flott at det var en fryd. Vi gikk under parolen til barnehagen. Etterpå koste vi oss på terassen med jordbær og is mens vi ventet på at Per Svein skulle komme fra jobb så vi kunne spise rømmegrøt. Den tok vi også på terrassen i det nydelige været. Kaffen tok vi hos Marit og Steve. Det var så koselig og hilse på Marie og Jørgen som var i Bergen og feiret 17.mai. Om kvelden tok vi "stripen" - parkering i Klostergarasjen - spasertur fra Torgalmenningen til Bryggen og tilbake igjen. På Torget var det mini-tivoli med karsuseller for de aller minste. Det var kjempepopulert for Carina og Simon. Traff endel kjente men ikke så mange som vi pleier. Kan jo være at vi var så opptatt med ungene og karusellene. Men det var i hvertfall en kjempekjekk 17.mai feiring.


17.mai tog på Ask


Vi koste oss på terrassen



Sjekk folk i bakgrunnen - Carina og Simon kjører fortsatt karusell



Simon og Carina kjører karusell












Carina spiser sukkerspinn

16 mai 2007

Hvordan blir været i sommer?

Eik - med makrofilm kan vi så vidt se bladverket. Leaves from Oak.

Leaves from ash





Ask! Bladverket er kommet lengre enn på Eika. Du har vel hørt ordtaket
"Ask før Eik gir steik" men "Eik før Ask gir plask".
I går var det 15.mai. Det er dagen for sikre spådommer om framtidig vær. Og hva blir det? 15.mai Er det kaldt i dag og hele denne uken, blir det en varm og god sommer. Er det godvær disse dagene, blir sommeren dårlig og kald. Det været som er i dag skal vare til sankthans. Buskapen skulle finne føde ute. Ingen kan vel nekte for at det var kaldt i går og det er kaldt i dag og det har vært kaldt hele uken, dermed blir sommeren varm! Finn fram badikken, i år blir det badevær også på vestlandet, håper vi, please......

In Norway we are very engaged about the weather and espesially about the weather in summer time. A saying says "Ash before Oak gives hot summer but Oak before Ash gives splash". I've just found out that the leaves from the Ash has arrived better than from the Oak, so we look forward to a sunny and warm summer, hopefully.

14 mai 2007

David Mikals store dag søndag 20.mai

På søndag i Kristen Fellesskap kl 11.00 skal David Mikal bli velsignet. En stor dag for han og for oss som utgjør familien. Vi er så takknemlig for et velskapt, nydelig barn og vår bønn er at Gud skal holde sin hånd over ham og velsigne ham med god helse, et glad og lyst sinn. Beskytte ham fra fare og verne han mot alt vond. Bare godhet og miskunnhet skal etterjage ham alle hans livs dager. Er det ikke flott? Det er faktisk et løfte til oss fra Gud i Bibelen. Det er så godt å være et Guds barn og skinne for Ham hver dag slik som vi sang på søndagskolen. Vi blir aldri for stor til det....Lykke til med dagen, Veronica og Fred Ruben. Vi gleder oss til festen.

Kos og grillhelg

Lørdag ble en travel dag, for meg i alle fall. Eneste avtale jeg hadde gjort var å passe Simon noen timer mens Maj og Kjell Arne skulle jobbe dugnad hos noen venner. Timen før de kom, kom spørsmålet om jeg ikke kunne ha Anna også. OK - for noen timer skulle vel det gå greit. Så kom Veronica med Carina. Om jeg ikke kunne passe henne også så hun fikk dra på Ikea. Jaja, tar du den så tar du den. Så ringte Fred Ruben om ikke Borghild kunne være med han og faren som skulle låne graven i garasjen. Det er jo bare kjempekoselig. Så de kom først, og heldigvis for det, for Borghild steppet inn med en gang og hjalp meg å se til Simon og Carina så jeg fikk laget litt kaffe og gitt Anna mat. Så dukket omsider Maj og Kjell Arne opp og hakk i hel kom Veronica og David. Så var vi fulltallig. På kvelden laget vi pizza og alle satt sammen rundt bordet og samtalte så kjekt om alt og ingen ting. Det er så koselig. Da trives jeg som aller best, å sitte med gode venner og familie og småprate. Så tusen takk Borghild og Aksel som kom så spontant og ble med oss denne lørdagenen.


Simon og Carina leker i sanden.


Lørdag fanget jeg en edderkopp til Simon. Tenk deg, JEG fanget en edderkopp, slå den Bente. Tror jeg var mye kryere enn Simon. Og den var ikke så liten heller.....

Simon og traktoren. Han var temmelig skeptisk, Traktoren var diger. Så fikk han se hjulene - "skitten" ropte han og pekte. Bonden var akkurat kommet opp fra markene så skitten var den, ja.

10 mai 2007

Japansk kirsebær i full blomst



Naboens japanske kirsebærtre blomstrer i all sin prakt. Her jeg sitter ved PC'en ser jeg rett ned på dette nydelig skaperverket. Vi får nesten mer glede av treet vi enn naboen. Det er garasjen min som står like ved treet så det er bare noen få meter fra huset vårt. På alle kanter av huset blomstrer hegg, kirsebær, plommetre og jeg vet ikke hva alt heter. Det er så nydelig atte.....

07 mai 2007

Hindenes - rydde tomt boggie

Lørdag var vi med Marit og Steve til hytten på Hindenes. Nydelig vær - vi skulle rydde tomten men ble ofte sittende med kaffepause og bare nyte tilværelsen.
Nydelig utsikt fra hytteveggen. Sjøen gikk like nedenfor hvor bølgene dasket mot svaberget og laget slik deilig klukkelyd.

Vetlehuset rommet også en vedstabel. De fleste trærne som du ser bak vetlehuset er i dag historie. Falt for "the matcoman" Steve med motorsagen.


Hytten var ikke stor, ca 28 m2 men av det gammeldagse slaget som du forbinder med hytte. Innlagt strøm men ikke vann.



Da vi gikk var rodedendroen også historie.....
Vi skulle rydde tomten og felle trær, bære ved til hengeren. Det var ikke måte på hvor effektive vi skulle være men så ville Per Svein rygge hengeren ned til hytta på en bratt gruset igjenngrodd vei. Så gikk det som det måtte gå, hengeren kilte seg, bilen havnet nesten i grøften og vi brukte flere timer på å få den og hengeren opp i veien igjen. Resten av tiden drakk vi kaffe og koste oss i det fine været. Helt på tampen fikk vi også felt noen trær og båret opp ved i hengeren. Vi var godt slitne da vi dro der ifra i syvtiden om kvelden. Et flott landsted for Marit og Steve. Gleder meg til det nye huset er på plass, da skal vi innta den store terrassen, grille og kose oss og høre humla suse og lytte til bølgeskvulp......Hvilken dag....men først må vi felle noen flere trær og bære mere ved.



01 mai 2007

1.mai på Herdla med familien Davidsen

Maj og Simon
Farfar og Simon kaster stein på vannet,
og joda Bente og Kjell, nå er dere også blogget :-)
Grandfather Kjell and Simon are throwing stones into the water.


Morfar og Anna koser seg i solen. Grandfather Per and Anna have a good time in the sunshine.

We went to Herdla, a beautiful place at our island. This is a nature reserve place for birds at sea. Vi tok turen til Herdla denne flotte 1.mai dagen. Litt sur vind fra nord la ingen demper på stemningen. Vi tok bare på oss jakken. Simon var helt i fistel, kjempegøy å kaste stein ute i vannet. Og tror du ikke farmor klarte å finne en liten krabbe! Dagens høydepunkt. Medbrakt kaffe og brownieskake gikk ned på høykant. Skal man kose seg, så skal det gjøres skikkelig. Det var så flott på Herdlaflaken denne vakre vårdagen. Sol fra knallblå himmel, måkeskrik og stank fra jordet hvor bonden sikkert hadde strødd land for ikke så lenge siden. Masse folk som var ute å gikk tur denne fine dagen.